Poetry slam i Flen

Poesi är något som gör världen vackrare och för mig är det en sak som gör det enkelt att kliva upp ur sängen varje morgon. En dikt kan ge så många känslor; den kan höja ens sinnesläge och få en att må som en drottning och den kan också få en att känna djup sorg och vilja gråta så ögonen värker. Dikten är något som är levande och en form av poesi som jag verkligen gillar är poetry slam. 

Det är en konstform där det skrivna ordet får lov att möta gestaltning. Den som läser dikten kan ta ut svängarna rejält och göra dikten levande med hjälp av hela sin kropp. Ett fantastiskt sätt att njuta av en poets ord.

Plötsligt blev det svart

En gång var jag på en poetry slam i Flen och mitt i en av de mer intensiva stroferna blev det plötsligt helt svart i rummet. Alla applåderade då vi trodde det var en del av gestaltningen men ganska snabbt förstod vi att det var strömmen som gått. 

De som höll i arrangemanget ringde snabbt en elektriker i Flen som var där efter redan en kvart. Det visade sig att det var kortslutning i en av kablarna till ljuset på scen. Så snart den var bytt kunde vi återuppta kvällen. Men det kan jag lova, dikten som lästes upp ännu en gång kommer aldrig att bli lika bra som när ljuset försvann och gav texten en helt ny innebörd!

18 Feb 2022