Stopp i avloppet

Även om jag ofta finner poesi i min vardag så är det ibland svårt att försöka se något vackert och positivt med ett stopp i avloppet hemma. I måndags stod jag vid vasken och märkte hur vattnet började samlas istället för att rinna ner ordentligt. Jag tog min vattenkokare och värmde vatten och hällde ner i röret och tänkte det skulle hjälpa men nej, det gick fortfarande så sakta. 

Jag är ju inte den som ger sig i första taget så iväg till affären och köpa propplösare... som inte heller hjälpte. Jag tittade lite under vasken och insåg att det säkert går att få isär rören, men att få ihop dem igen skulle bli svårt. Jag googlade! Hittade rörmokare i Linköping ganska snabbt och därifrån kunde jag sedan hitta en lokal rörmokare med akutjour som kunde hjälpa mig.

Det gick snabbt

Han gjorde lite så som jag hade tänkt. Han tog isär rören under vasken och sade sedan till mig att den där propplösaren skulle jag nog lämna in till återvinning. Den förstör mer än den hjälper. Han visade mig vad det var som hade orsakat stoppet. Det var en mix av gamla matrester, fett och hår. Inte så mysigt alls! 

Men nu är allt som det ska och vattnet rinner ner snabbt och enkelt. Jag har dessutom sparat numret till min rörmokare och får jag bekymmer fler gånger ringer jag honom direkt istället för att försöka på egen hand. Det blir nog bättre då tror jag. 

18 Mar 2023