När jag inte hinner laga mat

För det mesta är jag duktig på att äta lagad mat varje dag och när jag lagar mat så ser jag till att frysa in resterna så jag kan få en bra lunch eller middag en annan dag när jag kanske inte vill, orkar eller hinner stå vid spisen. En favorit är Caesar sallad, men den är inte så bra att frysa. En annan favorit är kålpudding och fördelen med den är att man ofta lagar rätt mycket så det kan räcka till ganska många måltider. 

Men så finns det dagar då det inte hinns med någon matlagning, och inget finns i frysen. Då kan man välja att åka och hämta snabbmat eller ta måltidsersättning istället. Vilken tror du är bäst? Själv så undviker jag nog snabbmaten så mycket jag kan. 

Vad är måltidsersättning?

Det är ett pulver man köper och som är antingen portionsförpackat eller i en burk. Man blandar pulvret med vatten, mjölk eller annan vätska (som kokosmjölk till exempel) och sedan dricker man det. 

Då får man i sig allt man behöver och man blir faktiskt mätt också. Blanda inte ihop detta med proteinpulver som i stort sett bara innehåller proteiner, eller med bantningspulver som ska hjälpa dig att gå ner i vikt. Måltidsersättningen är till för att ge dig allt du behöver i form av näring och ge dig en mättnadskänsla. Hur bra som helst de dagar man inte har möjlighet att laga mat och inget finns att värma. 

24 Nov 2022