Mobilabonnemang är en djungel

Igår ringde det på min telefon. Det var en ung man som ringde för att fråga om jag var nöjd med mitt telefonabonnemang. Jag svarade lite så där som man brukar, lite avvaktande med en stilla undran om vad det var han ville egentligen. Efter några små artighetsfraser så kom då hans lilla kläm. Han ville jag skulle binda mig till ett abonnemang hos Telia och min omedelbara respons var att det ska jag då rakt inte. Jag tackade nej, vänligt men bestämt och lade sen på luren. 

Jag började fundera 

Efter vi lagt på började jag fundera lite. Hur mycket kostar det jag har idag, och hur skulle jag tjäna på att byta telefonabonnemang? 

Hallon, Vimla, Telia, Tele2, Tre, Comviq, Halebop, Chili, Telenor.... listan tar aldrig slut! När jag var ung kontaktade man televerket och bad dem koppla in telefonen. Man fick ett nummer tilldelat och sen var det bra med det. Nu måste man hugga sig fram genom en djungel av operatörer och man blir helt yr av alla de olika abonnemang de erbjuder. 

Jag hittade en sida som jämför nya mobilabonnemang och jag kan ärligt säga att jag inte bestämt mig för någon av dem alls ännu. Jag ska sätta mig ner och skriva ned exakt vad varje abonnemang skulle kosta mig och sedan jämföra dem mot varandra här hemma. Sen får vi se om det lönar sig att byta elle rom det bästa är att ha kvar det jag har idag. 

16 Sep 2022