Hur viktigt är det med en hög sparränta?

Att det är bra att ha minst ett sparande, det är de allra flesta medvetna om. Det som många inte tänker på, det är att sparränta, den kan variera en hel del, beroende på var du väljer att spara. Om du öppnar ett sparkonto i din egen vanliga bank, som kanske är Swedbank, SEB eller Nordea, så är det oftast en ganska låg sparränta. Det händer alltså inte så mycket på kontot utan det ökar mest av att du sätter in nya pengar. 

Det finns dock sparkonton där det är en högre sparränta. Det kan vara värt att fundera på att välja en sådan aktör. Du kan jämföra olika aktörer och sparräntor på Crediwizz.se om du vill. 

Hitta bästa sparkontot

Om du inte har ett sparande alls, så är det allra viktigaste att du kommer igång med det! Att spara i en buffert för oväntade saker och utgifter är inte fel samt att du även bör spara långsiktigt. Det långsiktiga sparandet, där är det du kan satsa på en högre sparränta. För att hitta bästa stället med sparande, så är det inte bara en hög ränta du ska stirra dig blind på. Kolla även om det är fria uttag eller om du binder pengarna en viss tid. Kolla även om det är en fast ränta eller en rörlig.

Se även till att läsa på mer om sparande samt om att investera pengar som även det är ett slags sätt att spara på. 

29 Mar 2022