Håll tjuvarna ute

En av de saker jag är allra mest orolig för här i livet är att någon skulle ta sig in i mitt hem medan jag sover. Att någon skulle tassa omkring och rota bland mina saker och stjäla de få värdeföremål jag har. Eller ännu värre, attackera mig när jag sover! 

Jag har läst på om det här med säkerhet och sånt och det finns några saker jag kan göra för att skydda mig. 

  1. Säga till hyresvärden att sätta upp rörelsesensorer i trapphuset. De ska då sätta på alla lampor så att det blir ljust. Som alla vet är inbrottstjuvar ljusskygga varelser!
  2. Köpa en stor hund som skäller när någon tar i dörrhanddaget. Det kan ju bidra till en något försämrad grannsämja men det kan ju vara värt det. 
  3. Skaffa säkerhetsdörr som är mycket svår att bryta sig in igenom. Då hör man dem och kan ringa polisen som kommer och hämtar dem.

Fördelar med säkerhetsdörr

Det finns flera fördelar med en säkerhetsdörr, vilket du kan läsa mer om här, men en av de saker jag tycker mest om är att man måste jobba rätt länge för att få upp den utan nyckel. Det är också dörrens enda nackdel. Tänk om jag har ramlat här hemma och ambulans behöver komma in. Då kan de inte bryta sig in så lätt de heller. Men hellre att ambulanskillarna får jobba lite extra än att jag får ovälkommet besök, det känner jag. 

9 Apr 2022