Bra fötter är otroligt viktigt

När vi är barn så är springande en del av vår vardag men ju äldre vi blir desto mer sällan springer vi bara för glädjens skull. Visst, många av oss springer för att må bra eller för att det är kul att tävla men att bara springa till brevlådan, till ett träd eller för att komma först till trappan hemma - den tiden är oftast över när man är 12 - eller tills man är småbarnsförälder! 

Vill man kunna springa även när man blivit lite äldre är det viktigt att ta hand om sina fötter. Det räcker långt med att hålla dem rena och fila bort hårdheter. Men blir det värre får man använda hjälpmedel för att få fötterna att må bra. Själv har jag inlägg i mina vanliga skor, och vill jag ut och springa (jag orienterar för att det är kul) så ser jag dessutom till att också tejpa mina fötter så jag inte får skoskav. 

Hålfoten blir plattare

Ju äldre vi blir desto mer får tyngdlagen att säga till om. Det syns på många delar av kroppen, men även fötterna drabbas. Vi får allt plattare fötter och ett bra tips är att använda sig av framfotspelott som ser till att hjälpa till att hålla fotens form på rätt sätt. Jag har testat dem och jag måste säga att jag känner att det gör stor nytta. Jag slipper få ont och slipper trötthetskänslan i fötterna som tidigare var ett stort problem. Att springa med dem på kan jag däremot inte rekommendera, det var rätt obekvämt. 

18 Nov 2022